You are here

Om Centrum Yoga Oslo

Centrum Yoga Oslo er et uavhengig yogasenter som underviser klassisk hathayoga, med røtter i urgammel tantrisk tradisjon.

Lærerne hos  Centrum Yoga er engasjerte, levende opptatt med yoga, og skikkelig utdannede. Vi lærer selv hele tiden nytt, holder oss oppdatert innen forskning på yoga,og sørger for at tradisjonen hele tiden er i dynamisk utvikling. Her er ingen sekteriske undertoner eller religiøse budskap. Vi arbeider med yoga som et praktisk verktøy, for å vedlikeholde, styrke og smidiggjøre kroppen, uten at de mer avspennende og meditative teknikkene som gir klarhet og indre ro er utelatt.

Som elev hos Centrum Yoga får du anledning til å utvikle deg i ditt eget naturlige tempo, med profesjonell veiledning. Du får en økt kroppsbevissthet og en sterkere kropp. Du blir avspent, fokusert og får kraft og overskudd i en travel hverdag.

 

Yogalærere

Elizabeth Lyseng: Eier, Daglig Leder og Hovedlærer/ Yoga og Meditasjonslærer/Gravide yogalærer: 

Elizabeth Lyseng ble ferdig med yogalærerutdannelsen i 2008 med spesialutdanning i gravideyoga fra den 3 1/2 årige Yogalærerskolen i Norge. Hun har lang egenpraksis i klassisk yoga og meditasjon, og ashtanga yoga siden 1995. Hun har  undervist siden 1997 bl.a. på Studio B - rom for ny dans,  Proda - profesjonell dansetrening, St. Sunniva skole, Sørkedalen skole, Oslo Montessori, Oslo Handelsgym, holder egne kurs for bedrifter og gir privattimer i alle aldersgrupper. Startet Yoga i Nordmarka i 2007.

Utdannet danser og koreograf fra The Laban Centre for Movement and Dance, London 1994-97; og har dansepedagogutdanning fra KHIO (Statens Ballethøgskole), 2004-05, innen moderne dans, kreativ dans og improvisasjon. Se ODC

Jeg  har gjennom 17 år jobbet som frilans danser, pedagog, koreograf og produsent. Yoga har vært en daglig praksis i mitt liv siden 1995 som et viktig supplement til den tidvis hasardiøse behandlingen av kropp og sinn som preget mine år som dansestudent, og i min dansekarriere.  Arbeidet med yoga har gitt meg en innsikt og kunnskap om menneske jeg som yogalærer har et ønske om å dele. Ønske om å dele denne kunnskapen er drivkraften bak meg som yogalærer.

Gisle Merton: Yoga og Meditasjonslærer

 
Gisle Merton er utdannet ved Yogalærerskolen i Norge og har etter endt utdanning 2008 vært tilknyttet Yggdrasil yogaskole. Han startet sin yogapraksis i 1978 hos Skandinavisk Yoga & Meditasjonsskole og har en lang egenpraksis bak seg. Gisle reiser også jevnlig til India og Hellas for fordypning i sin yogapraksis, og utvikling som yogalærer.

Ingrid Solholm: Yoga og Meditasjonslære, Gravide Yogalærer

 
Ingrid Solholm er utdannet ved Yogalærerskolen i Norge med spesialutdannelse i yoga for gravide. Hun har bakgrunn fra Nordisk Teaterskole i Danmark med fysisk teater og jobber som frilanser. Hun har lang og bred egenpraksis bak seg i Yoga og Meditasjon og har også vært tilknyttet Yggdrasil Yogaskole siden endt utdannelse i 2011. 

Maren Sofie Fjordholm: Yoga og Meditasjonslærer

Utdannet ved Yogalærerskolen i Norge, ferdig sommeren 2009. Har tidligere holdt kurs på Kampen Helseklinikk, for Studentidretten i Trondheim, samt arbeidet på flere uavhengige treningsstudioer, holdt kurs i egen regi og de siste årene vært vikar på Centrum Yoga. Har selv praktisert yoga&meditasjon siden 2000. Ellers bakgrunn fra kunstfag, kulturhistorie og filosofi. Jobber for tiden hos fagoranisasjonen Norske Billedkunstnere. Ellers svært glad i hunder, naturopplevelser og fått en nyvunnen interesse for styrketrening.

 

Anne Karin Hofseth: Yoga og Meditasjonslærer 

 

Anne Karin Hofseth er utdannet ved Yogalærerskolen i Norge og ble ferdig med yogalærerutdannelsen i 2011 med spesialutdanning i gravideyoga. Før det har hun praktisert yoga jevnlig i 10 år. Siden høsten 2011 har hun holdt kurs i egen regi i form av kveldskurs og bedriftskurs. Hun jobber også som lærer i videregående skole.

 

Joakim Serpinsy: Yoga og Meditasjonslærer

 
 
Joakim er utdannet ved Yogalærerskolen i Norge og ble ferdig med yogalærerutdannelsen i 2011. Undervist i yoga siden 2008 blant annet på Gaustad og på PIO-Pårørendesenteret i Oslo. Er også Latteryogalærer siden 2015. Å praktisere klassiskyoga gir mye tilbake fysisk og psykisk. Dette er noe jeg ønsker andre skal få oppleve. Jeg er veldig glad for at Centrum Yoga viderebringer klassisk yoga, der det er så mye å hente. 
 

Halvard: Akrobatikklærer

 
Halvard Grytøyr Strønen begynte som liten med dans og teater, men etter hvert tok sirkus over. De siste 14 årene har han jobbet aktivt med sirkus, både som artist og instruktør. Utdannelsen begynte på det som da var Norges eneste sirkusskole, Fjordane Folkehøgskule, der han i ettertid har jobbet som lærer i noen år. Halvard har også reist på kurs rundt omkring i Europa. Han har hatt alt fra utdrikkingslag og teambuilding til profesjonelle artister og barn med Downs på sine kurs.
 

Roxana CherroniYoga og Meditasjonslærer

 
 

Roxana har praktisert yoga og meditasjon siden 1995. Hun var ferdig utdannet ved Yogalæreskolen i Norge i 2013 og var rett etter på et 3 mnd. fordypelsesopphold ved Bihar School of Yoga i India. Roxana har både undervist yoga og var medarbeider ved Yggdrasil Yogaskole i 5 år i tillegg til å delta jevn på kurs og retreat både i Norge og Sverige.  Hun har en bachelor i psykologi og jobber også med barn.